Overzicht

Nadat ik jaren bij Hans Anders als hoortoestelspecialist had gewerkt, ben ik vertrokken om mijn horizon te verbreden. Al snel miste ik de energie die door dit bedrijf vloeit! Toen de kans zich acht jaar geleden voordeed om terug te keren als audicien bij Hans Anders heb ik deze met beide handen aangegrepen. De kans om bezig te zijn met optiek, in combinatie met audio en met de altijd in verandering zijnde Hans Anders, wilde ik niet aan mijn neus voorbij laten gaan.

Terug van weggeweest!

Mijn nieuwe rol was kwaliteitsfunctionaris audio. Wij werkten samen met sales, waardoor wij waren gefocust op kwaliteit in combinatie met de resultaten. In deze rol heb ik ontzettend veel geleerd. Vanuit de praktijk zie je wat het betekent om zelf invloed te hebben op de resultaten en hoe je dit kunt vertalen naar de collega’s in de shops.

In verschillende winkels kon ik toen veel ervaring op doen. Het ene moment paste ik een hoortoestel aan, het andere moment paste ik een bril af of sprak ik de klanten aan in de winkel om mijn collega’s in de optiek te ondersteunen.

Met veel plezier heb ik deze rol vervuld. Maar Hans Anders zal Hans Anders niet zijn wanneer de structuur veranderd, waardoor de rol als kwaliteitsfunctionaris een staffunctie werd. Aangezien mijn hart bij sales ligt, mocht ik starten als areamanager. Met 27 winkels ben ik begonnen in Noord-Holland om samen met Ramon Werkman (areamanager) dit uit te bouwen naar 34 winkels.

Theorie en praktijk

In de vijf jaar dat ik deze functie heb uitgeoefend ben ik door Hans Anders uitgedaagd in praktijk, maar ook in de schoolbanken. Een coaching traject, verschillende cursussen, een opleiding effectief leidinggeven en coachend leidinggeven waren onderdeel van dit traject. Ondertussen ben ik verder gegaan en gestart met Bedrijfskunde om meer verdieping te krijgen.  

De beste zijn

Als marktleider in optiek is het gewoon om continu te willen presteren. Je wil bij de besten blijven horen. Er zijn zoveel ontwikkelingen binnen Hans Anders dat het soms niet bij te houden is. De energie en commitment die je voelt binnen Hans Anders is echt. Collega’s vormen een hecht team en samen gaan we voor het beste resultaat. We werken samen aan hetzelfde doel in een prettige werksfeer.

Waar ik echt blij van wordt is mensen beter zien worden en hen begeleiden in dit traject. Samen met elkaar het steeds weer beter doen. Zo zijn er een aantal collega’s gestart in de winkel die zich verder hebben ontwikkeld en intern zijn doorgegroeid. Zij konden mij alles vragen; ik vind het ontzettend leuk om de kennis en ervaring die ik binnen Hans heb opgedaan door te geven aan nieuwe collega’s. Er zijn mogelijkheden genoeg, als je open staat voor ontwikkeling. Je krijgt de ruimte om zelf te ontdekken hoe je dit het beste kunt doen.

Help je mee audio net zo groot te maken als optiek?