Overzicht

In de zomer van 2019 ben ik bij Hans Anders begonnen als verkoopmedewerker. Ik werkte in de transport- en logistiekbranche en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wilde meer onder de mensen zijn en ik heb zelfs nagedacht om in te stromen in de zorg. Toen kwam Hans Anders op mijn pad. En hier heb ik de kans gekregen om de opleiding tot Opticien volgen: gaaf toch! Vlak na mijn start in de winkel mocht ik met de opleiding beginnen. Ik ben heel blij dat ik bij Hans Anders de mogelijkheid krijg om me te ontwikkelen.

Samen

Ons team bestaat uit collega’s die allemaal een eigen specialisatie hebben in optiek of audio. We zijn goed op elkaar ingespeeld en dat geeft een vertrouwd gevoel. Het leukste aan mijn werk is dat ik mensen kan helpen én dat ik mezelf kan zijn.

Glimlach

Het adviseren van klanten vond ik in het begin wel spannend, maar al snel ging het vanzelf. Elke ervaring met een klant is goed. Zelfs de minder leuke: daar weet ik dan toch een positieve draai aan te geven. En als je de juiste bril hebt gevonden die je klant blij maakt, vind ik dat toch het allermooiste! Wanneer ze dan bij het afrekenen zeggen, “de volgende keer mag je me weer helpen, je hebt het goed gedaan” krijg ik altijd een grote glimlach. Dat maakt mijn dag!

Lekker druk

Op maandagmiddag begint mijn werkweek en deze is over het algemeen lekker druk. We beginnen de dag altijd met de stand-up. Daarin bespreken we hoe we ervoor staan. Welke punten we kunnen verbeteren en andere dingen die betrekking hebben op het werk. We bespreken ook de taakverdeling van de dag: wie doet vandaag de oogmetingen, wie doet de adviesgesprekken en wie doet de baliewerkzaamheden? Iedere dag kan er door de taakverdeling weer anders uitzien. Dagelijks ben ik bezig met brillen monteren, klanten adviseren over hun nieuwe bril, brillen bestellen en reparaties uitvoeren. En na een intensieve training van 6 maanden, mag ik ook oogmetingen uitvoeren.

Uitdaging

Het leukste vind ik om me steeds te blijven ontwikkelen, zodat ik mijn werk elke dag weer beter kan doen. En ook van de uitdagingen waar je als team aan werkt, leer ik veel. Zoals de verkoop en advisering van het juiste glas met de juiste coatings en de voordelen van het verzekeringspakket (Bril Garant Plan) uitleggen aan klanten. Door de juiste focus en het teamwork wordt iedereen in het team steeds beter. Ik kijk er naar uit om de komende tijd mijzelf meer en meer te ontwikkelen!