Overzicht

“Ik zie het meteen als iemand een Hans Anders bril draagt. Dan kan ik het niet laten om even te zeggen: mevrouw wat heeft u een leuke bril op! 

Als Category Manager bij Hans Anders ben ik sinds 2017 verantwoordelijk voor alles wat komt kijken bij het uitkiezen en inkopen van eigen merk brillen. Van fabrikanten en beurzen bezoeken tot verkoopresultaten checken en data en trends analyseren. Een uitdagende functie in een branche die mij enorm heeft verrast. Ik kan hier mijn creativiteit maar ook mijn passie voor cijfermatigheid in kwijt. Geen dag is hetzelfde en van die dynamiek word ik gelukkig.

Elke Hans Anders bril is uniek en speciaal voor ons ontworpen. Dat traject van het ontwerpen en inkopen van brillen begint een jaar voordat de monturen in de schappen hangen. Aan de hand van cijfers, klantenonderzoek, beurzen en trendoverzichten maak ik een briefing voor verschillende designteams. En die designers maken vervolgens aan de hand van mijn briefings duizenden tekeningen. Welke ontwerpen het daadwerkelijk worden, bepaal ik aan de hand van de behoeftes van onze klanten. Het moet altijd een goede mix zijn in vorm, kleur, maat en stijl, want bij Hans Anders zijn we er voor iedereen. Ik wil dan ook dagelijks de beste service leveren. Niet alleen de beste service voor onze klanten, maar ook richting alle collega’s in de winkels en de medewerkers in de productiefabrieken.

Anders

Dat ik bij de keuzes die ik maak ook rekening houd met onze corporate social responsibility door het (steeds) beter te doen voor mens, milieu en maatschappij vind ik enorm belangrijk. Want als Category Manager heb ook ik invloed op de impact die onze organisatie heeft op de planeet. Door ‘Anders.’ te denken en te doen, zetten we bij Hans Anders stappen om hierin een positieve verandering op gang te brengen. Zo zorgen we er onder andere voor dat onze producten zo verantwoord en eerlijk mogelijk worden gemaakt. De fabrieken waarmee wij werken hebben een gedragscode ondertekend en wij toetsen regelmatig of die afspraken nageleefd worden. Iedere stap telt. Ik hoop hiermee een betere wereld achter te kunnen laten, niet alleen voor mijn eigen kind maar ook voor de mensen in de fabrieken.

Groei

Stilstaan is er bij Hans Anders niet bij. In dit dynamische bedrijf is geen dag hetzelfde en ik leer elke dag bij. Doordat we in een hecht team werken leer je veel van elkaar, maar je krijgt hier als mens en collega ook veel ruimte om je eigen ideeën uit te werken en hierin te groeien. Dat maakt werken bij Hans Anders zo leuk.”