Overzicht

In 2014 ben ik bij Hans Anders terecht gekomen als zaterdaghulp/verkoopmedewerker. Ik ging weer parttime de studiebanken in en zocht een bijbaan. In een winkel werken, leek me ideaal: van het contact met mensen krijg ik energie en de vaste werktijden van de winkel waren prettig naast de studie. En ook lekker makkelijk: de hele binnenstad in Den Bosch hing vol met bordjes verkoopmedewerker gezocht! Al gelijk bij de eerste winkel werd ik echter gelijk met mijn neus op de feiten gedrukt; met 26 jaar was ik te oud om aangenomen te worden.

Gepassioneerd

Hans Anders had een vacature in de winkel en ik werd ontzettend enthousiast. De areamanager werd zowel door mijn broertje, zijn vestigingsmanager en de beste vriendin van mijn moeder, die ook werkzaam zijn bij Hans Anders, bestookt om me zo snel mogelijk uit te nodigen. Ik denk dat we tijdens dat gesprek tien minuten over de werkzaamheden hebben gepraat en daarna over onze vakanties. Het voelde gelijk vertrouwd.

Ik heb de jaren daarop met veel plezier gewerkt. De collegialiteit vind ik het allerleukste. De collega’s in de winkel zijn gepassioneerd en staan echt voor ‘hun’ winkel. Het leuke is dat je niet alleen de medewerkers uit jouw filiaal kent: Hans Anders is één bedrijf en alle medewerkers in het land zijn jouw collega’s. Ik vond dat vooral goed merkbaar wanneer je bijvoorbeeld een montuur zoekt voor een klant. Je krijgt je favoriete filialen om te bellen en het is natuurlijk geweldig als je collega in Groningen, 238 kilometer bij je vandaan en die je nog nooit hebt ontmoet, above and beyond gaat en met je meedenkt hoe jij jouw klant het beste kunt helpen.

Docent Nederlands

Na een paar jaar in de winkel heb ik afscheid genomen van Hans en gewerkt als docent Nederlands. Toen de school waar ik werkte, moest krimpen wist ik niet zo goed wat ik dan wel wilde doen. Om mezelf de tijd te geven om hierover na te denken, ging ik terug naar Hans Anders. Er stond geen vacature open in Den Bosch, maar ik besloot de voormalige assistent-areamanager, inmiddels areamanager, gewoon te bellen. Ze vond het heel leuk om weer van me te horen en die baan, die ging ze gelijk voor me regelen!

Ruim een half jaar heb ik bij een geweldig team gewerkt in Tilburg, maar ik miste mijn achtergrond in het onderwijs wel. Ik zag een vacature voorbij komen op het hoofdkantoor van Hans Anders die daar wat meer bij aan leek te sluiten. Hier heb ik op gesolliciteerd, maar de vacature was inmiddels al vervuld. De recruiter had echter in de gaten hoe erg ik mijn zinnen op die baan had gezet en hij heeft me uitgenodigd voor een gesprek en een assessment. Ik heb meerdere gesprekken gekregen met de HR-adviseur en zij heeft met mij meegekeken en een baan gevonden die nog veel beter aansluit bij mijn achtergrond: talent development consultant.

Veel plezier

Inmiddels werk ik alweer een tijdje in deze rol met veel plezier. Ik krijg de kans om mij te bewijzen en te ontwikkelen in deze nieuwe functie. Voor mij is dat ook waar Hans Anders voor staat: een bedrijf dat bereid is kansen te geven aan de werknemers die daar ook voor willen gaan. Wat ik daarnaast ook echt bijzonder vind aan Hans Anders als bedrijf, is dat het vaker voorkomt dat mensen terug in dienst komen. Dat zegt echt iets over de sfeer op onze werkvloer. Die is gewoon Anders!