Overzicht

“Een aantal jaar terug ging ik weer parttime de studiebanken in en zocht voor ernaast een bijbaan. In een winkel werken, leek me ideaal: van het contact met mensen krijg ik energie en de vaste werktijden van de winkel waren prettig naast de studie. En ook lekker makkelijk: de hele binnenstad in Den Bosch hing vol met bordjes verkoopmedewerker gezocht! Al gelijk bij de eerste winkel werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt; met 26 jaar was ik te oud om aangenomen te worden. Bij Hans Anders kon ik wel meteen terecht gekomen als zaterdaghulp en verkoopmedewerker. Ik heb de jaren daarop met veel plezier gewerkt. Na een paar jaar in de winkel heb ik afscheid genomen van Hans en gewerkt als docent Nederlands. Toen de school waar ik werkte, moest krimpen wist ik niet zo goed wat ik dan wel wilde doen. Om mezelf de tijd te geven om hierover na te denken, ging ik terug naar Hans Anders. Ruim een half jaar heb ik bij een geweldig team gewerkt in Tilburg, maar ik miste mijn achtergrond in het onderwijs wel. Ik zag een vacature voorbij komen op het hoofdkantoor van Hans Anders die daar wat meer bij aan leek te sluiten. Hier heb ik op gesolliciteerd, maar de vacature was inmiddels al vervuld. De recruiter had echter in de gaten hoe erg ik mijn zinnen op die baan had gezet en hij heeft me uitgenodigd voor een gesprek en een assessment. Ik heb meerdere gesprekken gekregen met de HR-adviseur en zij heeft met mij meegekeken en een baan gevonden die nog veel beter aansluit bij mijn achtergrond: talent development adviseur. Voor mij is dat ook waar Hans Anders voor staat: een bedrijf dat bereid is kansen te geven aan de werknemers die daar ook voor willen gaan. Wat ik daarnaast ook echt bijzonder vind aan Hans Anders als bedrijf, is dat het vaker voorkomt dat mensen terug in dienst komen. Dat zegt echt iets over de sfeer op onze werkvloer. Die is gewoon Anders!”