Overzicht

Mijn naam is Paul Lups en ik ben 31 jaar. Ik ben Storemanager van Hans Anders Hoog Catharijne sinds de opening in 2019. Vroeger zag ik werken als een soort noodzakelijk kwaad. Maar door me te ontwikkelen, ben ik hier anders naar gaan kijken. En met sprongen vooruit gegaan. Op alle vlakken, zowel financieel als in erkenning én in mijn contacten met klanten. De kansen die ik bij Hans Anders heb gekregen om me te ontwikkelen, hebben me extra plezier gegeven in mijn werk en in mijn leven.

Echt Anders

Eigenlijk was ik als Opticien gewoon toe aan wat ‘Anders’. Ik solliciteerde op een vacature bij Hans Anders en toen de Areamanager mij belde, hadden we al een super klik. Hij vroeg me of ik niet gelijk de stap naar Storemanager wilde maken. We spraken af een assessment te doen en nadenken hoefde eigenlijk niet meer. Ik was zo positief verrast. Hier zat gewoon iemand die mij én mijn ambitie zag! Bij mijn vorige werk werd daar niet echt over gesproken. Hier is het precies andersom, je wordt gezien en krijgt continu kansen om je te ontplooien.

Mensen verwachten mijn functie niet altijd op mijn leeftijd. Maar door deze kans bij Hans Anders heb ik al in twee winkels zoveel ervaring kunnen opdoen. Als Storemanager observeer ik graag hoe iedereen werkt en ga dan in gesprek. Ik ben niet iemand die zegt: “Ik ben Paul en zo gaan we het doen.” Wat doet iemand goed en wat kan beter. Daar leer ík ook weer van en zie ik beter waar de kansen liggen. En kunnen we samen grote stappen maken!

Next level

Hans Anders is de meest dynamische brillenwinkel van Nederland. De winkels zijn vaak druk en dat vind ik het leukste aan mijn werk; die dagen met elk kwartier een afspraak. Met 5 man in een team kun je dan super efficiënt werken en het maximale eruit te halen. Kansen zien, knallen en vooral alle klanten blij maken! Ik doe ook veel dingen naast mijn dagelijkse werk. Zo werk ik mee aan het project SMILE om een next level klantervaring te creëren. Hierin kan ik mijn visie op klantcontact en de beste ervaringen vanuit de winkelvloer kwijt. Ook word ik ambassadeur van Hans Anders, door het gezicht te zijn in communicatie naar potentiële collega’s. Zo is geen dag hetzelfde en blijf ik me ontwikkelen.

Droom

Uiteindelijk zie ik wel een coachende rol voor me. Winkelteams coachen die het wat moeilijker hebben bijvoorbeeld. Samen kijken wat erin zit. Of iets met opleidingen. Ik heb gestudeerd om docent te worden en dat komt zo toch weer terug in mijn ambitie. Anderen helpen om beter te worden in wat ze doen.

Tip voor een nieuwe collega

Mijn grootste tip is: vragen stellen. Domme vragen bestaan niet. Dit is zo’n warme en open organisatie. Alle collega’s zijn super behulpzaam, dus bel gewoon en vraag. Én als je ambitie hebt, spreek het uit. Wat wil jij graag bereiken? Bij Hans Anders werken echt mensen die jou willen laten groeien!