Overzicht

“Als je hier komt werken mag je twee linkerhanden hebben als je binnenkomt. Zolang je maar veel energie en enthousiasme meeneemt, dan neemt Hans Anders je mee op reis en helpt je ontwikkelen. 

Verliefd op het vak

Ook ik ben ooit zonder optiekachtergrond in het vak gerold. Mijn vriendin had nieuwe lenzen nodig en ik ging mee. Ik was zo gefascineerd door de handelingen en kennis van de opticien, ik zat daar als een blij kind op een stoel vragen te stellen. Ik mocht als ik wilde wel even van dichtbij het oog van mijn vriendin bekijken. Die dag ben ik verliefd geworden op het vak.

Snel daarna ging ik als verkoopmedewerker en oogmeter aan de slag. Toen ik in 1992 bij Hans Anders in dienst kwam groeide ik door tot shopmanager en kreeg daar geregeld nieuwe collega’s in de winkel die ik binnen no-time opleidde. Dit viel op en daarom kreeg ik de kans om een volgende stap te zetten in mijn carrière en door te groeien tot trainer.  

Wekelijks geef ik nu tientallen collega’s theorie en praktijktrainingen. In mijn trainingen kan ik al mijn energie kwijt. Aan de hand van herkenbare voorbeelden probeer ik iedereen iets mee te geven. Ons doel is de verwachtingen overtreffen en van klanten fans maken. En dat begint bij een goede opleiding van al onze collega’s. Vroeger liep ik als opticien en lenzenspecialist in een witte doktersjas, met meetlatjes en pennen in m’n zak. Het werk is nu van enkel zorggericht, geëvalueerd naar klantgericht. I.p.v. voor de klant denken, is het met de klant meedenken geworden en het leven van de klant mooier willen maken. Naast die inzichten mee te geven vind ik het heel belangrijk dat mensen zelf nadenken en actie ondernemen en zo zelf stappen kunnen maken. Ik geniet ervan om een ander te zien groeien.

Groei en opleiding

De organisatie biedt alle kansen om te groeien in je huidige rol of door te groeien. Zo heb ik diverse trainingen gevolgd in instructies en coaching en volg ik nu ook een opleiding om collega’s in België in een voor mij nieuwe taal het Frans te kunnen trainen. Hans Anders heeft geen eindstation, de organisatie biedt alle kansen om door te blijven ontwikkelen als je dat wilt. Ik heb nooit stilgestaan, en leer iedere dag nog. Geen haar op m’n hoofd die eraan denkt hier weg te gaan.”