Overzicht

“Ik word nog steeds enthousiast als ik voor een nieuw gebouw sta en zie dat het een brede gevel heeft of dat het om een hoekpand gaat. Ik denk dan bij mezelf, daar kun je een prachtige etalage in maken. Het zijn die eerste meters die een klant meteen ziet als ze bij ons binnenstapt. Als Projectmanager Building en Facilities ben ik verantwoordelijk voor verbouwings- en herinrichtingsprojecten voor voornamelijk de Belgische markt. Maar de laatste tijd komen hier ook steeds meer projecten in Nederland bij, wat het erg leuk maakt om voor een internationaal bedrijf te werken.

Hans Anders was meteen mijn eerste werkgever na mijn studie communicatie. De markt was krap en ik solliciteerde op een baan als administratief technisch bediende waar ik eigenlijk niet meteen de juiste kennis voor had. Toch zagen mijn gesprekspartners toen dat ik het in mij had om de juiste capaciteiten te ontwikkelen. Ik ben nog altijd dankbaar dat ze potentie in mij zagen. In de loop van de tijd heb ik de technische kennis die nodig is voor mijn werk verder ontwikkeld. Door de jaren heen veranderde mijn rol van facilitaire ondersteuner naar Projectmanager Building en Facilities.

Voor mijn werk reis ik het hele land af. Mijn auto is mijn tweede kantoor. Ik ben de helft van mijn werktijd op het kantoor in Hasselt of Gorinchem (Nederland) maar ook de helft van de tijd onderweg en in de winkels voor inspecties voorafgaand en tijdens een verbouwing. Zo beoordeel ik of een gebouw geschikt is voor Hans Anders en welke faciliteiten er al zijn of moeten komen. Vervolgens wordt het pand ingemeten en worden er bouwtekeningen opgesteld. Daarin geef ik aan welke wensen er zijn. Dit gaat altijd in overleg met de collega’s die er komen te werken. Het is tenslotte belangrijk dat zij zich er prettig voelen. Zo willen we bijvoorbeeld geen airco ophangen op een plek waar een collega de hele dag met koude lucht in haar nek moet werken.

In totaal heb ik al bij ruim 100 winkels de opening van een nieuwe of verbouwde winkel mogen faciliteren. En nog steeds ben ik enorm trots om bij de (her)opening van een winkel te zijn. Een aantal openingen zijn mij echt bijgebleven. Neem de 2 winkels die open gingen in mijn directe omgeving. Zo heb ik in zowel Lanaken als Bilzen, twee plaatsen waar ik gewoond heb, een nieuwe winkel mogen realiseren. Het is dan erg leuk om te zien dat je familie en vrienden daar ook naartoe gaan.

Hoewel ik dit werk al jaren doe, krijg ik er nog steeds veel energie van. Hans Anders is ondanks dat het een groot internationaal bedrijf is, toch familiair. Iets wat ik zelf heel prettig vind. Ik ken mijn collega’s door en door. En het internationale zorgt ervoor dat het ook voor mij volop kansen blijft bieden. Voorlopig zit ik hier goed!