Overzicht

Ik ben gek op puzzelen. Niet een gewone legpuzzel, maar het verzamelen van alle informatie die ik nodig heb van een klant om tot een perfecte hooroplossing te komen. Zo maak ik iedere keer de puzzel compleet. Als audicien in opleiding werk ik tijdens mijn studie bij een Hans Anders winkel.

“Ik was jaren actief in de sales en marketing. Geleidelijk kwam ik erachter, dat ik wat mistte in mijn werk: écht contact maken met mensen, de verdieping opzoeken, techniek en creativiteit. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een vak waarin dit alles gecombineerd zou kunnen worden met mijn commerciële kant. Ik zag een vacature voor audicien in opleiding in Zeeland en zo kwam ik bij Hans Anders terecht.

Toen ik op gesprek ging, had ik eigenlijk geen idee wat het vak audicien inhield. Maar de mogelijkheid om doorbetaald een nieuw en interessant vak te leren, maakte mij nieuwsgierig. Na het gesprek mocht ik eerst een dagje meedraaien met een audicien bij Hans Anders, om erachter te komen of dit echt mijn ding zou kunnen worden. De manier waarop deze audicien haar klanten benaderde inspireerde mij. Bovendien merkte ik hoe mensgericht Hans Anders is en dat je echt jezelf kunt zijn.  Dat was voor mij doorslaggevend.

In de eerste 10 weken ging ik 4 dagen per week naar school in Dordrecht en liep ik 1 dag per week stage in de winkel. Dat was een intensieve periode, waarin ik theoretisch helemaal klaargestoomd werd om een klant van A tot Z te kunnen helpen in de winkel (met uitzondering van de eindcontrole). Je leert veel van dit mooie vak in korte tijd: audiometrie, communicatie, otoplastieken etc. De lesstof is uitdagend en interessant. Daarna kon ik met vakkundige en intensieve begeleiding van een gediplomeerd audicien echt aan de slag.

Iedere klant en iedere situatie is echt anders. Het is alsof ik iedere keer een nieuwe puzzel leg, om de klant zo goed mogelijk te helpen. Soms ben je echt op zoek naar dat laatste stukje, om tot een ideale oplossing te komen voor de klant. Iedereen hoort nou eenmaal anders. Met mijn kennis, boeken als naslagwerk, hulp van mijn begeleider en creativiteit, kan ik nu iedere klant helpen. Ik merk, dat mijn levenservaring en mensenkennis mij helpen om mijn werk als audicien goed te doen. Ik kan ze een luisterend oor bieden, maar kijk ook verder dan mijn neus lang is. Klanten nemen me daardoor serieuzer.

Ik ben bijna klaar met mijn opleiding. Binnenkort kan ik mijn diploma bij het Da Vinci ophalen. Dan begint het pas voor mij. Bij Hans Anders word je potentie gezien, je hebt heel veel mogelijkheden om jezelf door te ontwikkelen. In het audiovak moet je sowieso ieder jaar je kennis bijspijkeren, om je registratiepunten te halen. Dat past ook bij mij. Ik sta niet graag stil, blijf altijd zoeken naar manieren om mezelf te ontwikkelen.”

Heb jij vragen aan Johan, over zijn job of de opleiding die hij volgt? Wil je meer weten over zijn ervaringen bij Hans Anders? Johan beantwoordt jouw vragen graag. Stuur een e-mail naar johan@hansanders.com